niedziela, 13 lipca 2014

Sałatka orzeźwiająca na grila i do pracy

Lubię jedzenie proste, szybkie i smaczne. Szczególnie latem kiedy szkoda mi czasu na stanie przy kuchni i mozolne przygotowanie wykwintnych dań- te zostawiam sobie na jesienno- zimowe weekendy i wieczory. Gdy słońce za oknem wolę wsiąść na rower, pobiec wokół stawu czy pomaszerować w lesie.
Mam też swoje smakowe duety a nawet tria. W tym roku padło na połączenie awokado-ogórek-kolendra.
Te smaki rządzą w tym sezonie.

ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA

1/4 melona
2 ogórki
4 łodygi selera naciowego
100 g fety
świeża kolendra
sok z połowy limonki

Melona i ogórki obieram kroję w sporą kostkę, łodygi selera pozbywam włókien i kroję w kawałki. Skrapiam limonką, mieszam. Posypuję fetą i świeżą kolendrą.
Sałatka świetnie pasuje zarówna do grilla jak i jako lunch w pracy. Dużo zdrowego chrupania.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz