piątek, 17 marca 2017

Makaron z chorizio i gorgonzola

MAKARON Z CHORIZIO I GORGONZOLA
3 porcje

Makaron ok 150 g najlepiej pelnoziarniste penne
Śmietanka 18%
Chorizio przynajmniej pół pętla
Gorgonzola pół opakowania czyli 100-150 g
Pomidory suszone w oleju ok 10 szt
Oliwki czarne
Cebula
2 ząbki czosnku
Rukola

Makaron gotujemy. W rondlu podsmażamy pokrojone w polplasterki chorizio, dodajemy cebulę i chwilę razem dusimy. Dodajemy pomidory i oliwki oraz czosnek a wszystko zalewamy Śmietanka kremowka. Jeśli do tej pory smazylismy na patelni to patelnie ta zalewamy mlekiem i czekamy aż smaki patelni przenikną do mleka. Wszystko wkładamy do rondla, dodajemy śmietankę i ser. Czekamy aż się rozpuści- stałe mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron.
Na talerzu wykladamy rukole,  na to porcja makaronu.
Mniam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz