czwartek, 9 marca 2017

Batony Crumble z malinami

Przepis od Moni o pięknym nazwisku czyli Moni Z. pierwowzór Kwestia Smaku

200 g mąki
200 g płatków owsianych
250 g masła w pok temperaturze
100 g orzeszków pini lub innych bakali np slonecznika i nerkowca
100 g brązowego cukru
250 g malin

Mąkę wymieszać z płatkami, dodać masło i rozejrzeć w palcach na kruszonke. Dodać cukier i jeszcze chwilę rozbierać.  Ciasto podzielić na trzy części.
2/3 ciasta rozkruszyc na blasze 23x23 cm na to wsypać pokruszone orzechy, wyłożyć maliny i / lub inne owoce. Rozkruszyc pozostałe ciasto i posypać  np slonecznikiem. Delikatnie docisnąć.
Pięć 35-45 min w 190 stopniach. Kroić na gorąco. Odczekać do ostygniecia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz