1 kalafior
1 szklanka kaszy jaglanej
3 ziemniaki
1 cebula
1/2 szklanki pestek dyni
1 jajko
Sól, pieprz
1/2 łyżeczki kuminu
1 Łyżeczka kolendry
1/2 łyżeczki chilli
1 Łyżeczka grzybów suszonych mielonych
Pol paczka zielonej pietruchy
Pestki dyni uprawy i zmielić. Blaszka wysmarować olejem, ułożyć różyczki kalafiora, obrany i pokrojony w kostkę ziemniak, cebulę w ćwiartki. Spryskiwacze olejem lub oliwa, delikatnie posolić i piec 20 min w 220 stopniach. Wyjąć do odprowania i piec jeszcze 15. Ostudzić, dodać pozostałe składniki, wymieszać i zblendować.
Pięć 45 min w 180 stopniach. Kroić po całkowitym wyschnięciu.
Przepis stąd http://www.mniammniam.com/Pasztet_z_kalafiora_i_kaszy_jaglanej_i_pieczarek-21371p.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz