niedziela, 27 października 2013

Ciastka owsiane bez mąki

Pojechaliśmy na grzyby, potrzebne były zdrowe, energetyczne przekąski, którymi można zaspokoić głód między wczesnym śniadaniem, a późnym obiadem. I jeszcze takie co szybko się robią. Idealne znalazłam u Marty na blogu Feed Me Better, lekko go urozmaicając ziarenkami.

CIASTKA OWSIANE BEZ MĄKI

1 duży banan
1 szklanka płatków owsianych
1 łyżka żurawiny
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyzka pestek dyni
2 łyżeczki sezamu
2 łyżeczki siemienia
1 płaska łyżeczka cynamonu
1 łyżka masła

Banana z masłem zblendować, dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Wyłożyć na blaszkę z papierwm do pieczenia. Piec 15-20 min w 180 stopniach.
Ciastka wyszły wilgotne i ciężkie. Naprawdę smaczne, mimo, ze osobiście nie przepadam za przetworzonym bananem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz