sobota, 25 stycznia 2014

Pomysł na warzywa

Co zrobić z warzywami z bulionu? Wiadomo- sałatkę jarzynową. Ale przecież nie można jej jeść non stop. Leżą więc te warzywa na blacie i łypią na mnie okiem. A ja coraz bardziej głodna...
Kiedyś czytałam przepis na pizze na spodzie z białych warzyw. U mnie co prawda przewaga marchewki i to ugotowanej, ale spróbuję.

PIZZA NA WARZYWNYM SPODZIE
1 porcja

200 g ugotowanych warzyw
1 jajko
4 łyżki otrębów
szczypta soli

Warzywa zblendowałam, a następnie dodałam jajko i otręby. Na papierze do pieczenia uformowałam placek i zapiekłam 15 min w 180 stopniach.
Tak przygotowany spód posmarowałam sosem do pizzy, dodałam  ser mozarella, pieczarki, indyka i czerwoną cebulę. Wyszło całkiem dietetycznie:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz