SALATKA Z GRILOWANYMI SZPARAGAMI, HALLOUMI I KARMELIZOWANA CEBULKĄ
sałata
Ser halloumi
Brzoskwinia
Kilka szparagów zielonych
Kilka truskawek
Cebula czerwona
Oliwa
Łyżeczka miodu
Sos
2 łyzeczki musztardy
2 łyżeczki miodu
Pół cytryny sok
2 łyżki oliwy
Ciabata lub coś na grzanki
Sałatę porwać, ser pokroić w plastry, szparagi na 3-4 cm kawałki i na pół, cebulę w piórka, brzoskwinie w polplasterki, truskawki jak lubimy.
Na patelni grillowej robimy szparagi (otoczone w oliwie), zdejmujemy, kładziemy ser i cebulkę. Grillujemy 10 min i na koniec do cebulki dodajemy łyżeczkę miodu. Jeśli jest miejsce to wkładamy też brzoskwinie a jeśli nie po zdjęciu sera na chwilę wrzucamy na patelnie.
Na sałatę wykladamy wszystkie składniki, polewamy sosem i podajemy z grzanki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz